Введіть ім'я
Введіть прізвище
First name is not valid!
Last name is not valid!
Це не адреса електронної пошти!
Введіть адресу електронної пошти
Користувач з таким email вже зареєстрований!
Введіть пароль
Enter a valid password!
Введіть 6 або більше символів!
Введіть 16 або більше символів!
Passwords are not same!
Підтвердіть згоду з правилами та умовами
E-mail або пароль неправильний!

Калькулятор хмільної гіркоти в пиві (IBUs)

Міжнародна одиниця гіркоти (IBU) використовується для того, що б дізнатися на скільки ваше пиво гірке (чим вище гіркоту, тим вище показник IBU). Шкала IBU починається з нуля для пива без гіркоти (фруктове пиво) і закінчується при 120 для екстремально гіркого пива, такого як Імперський ІПА або Американське Ячмінне Вино. Ви можете використовувати цей калькулятор для власного крафтового рецепта, щоб ваше пиво відповідало обраному стилю пива.

Інстукція
  1. Вкажіть об'єм вашого сусла до кип'ятіння в літрах
  2. Вкажіть об'єм сусла в кінці варіння (після кип'ятіння) в літрах
  3. Вкажіть початкову щільність сусла (після кип'ятіння)
  4. Вкажіть вагу хмелю в грамах
  5. Вкажіть вміст альфа-кислоти в вашому хмелі
  6. Вкажіть час варіння в хвилинах, якщо хміль додається за 45 хвилин до кінця варіння, введіть 45
  7. Виберіть тип хмелю. У гранульованому хмелі утилізація а-кислоти відбувається краще, ніж в шишковому

Ви можете регулювати гіркоту за допомогою коефіцієнта інтенсивності кип'ятіння, якщо вважаєте, що ваша гіркота відрізняється від розрахованої калькулятором

Калькулятор хмільної гіркоти в пиві
Розмір сусла перед кип'ятінням:
літри
Розмір сусла після кип'ятіння:
літри
Щільність сусла після кип'ятіння:
Вага (г)
Альфа (%)
Кип'ятіння
Тип
Утил-ія
IBUs
хв.
0.0000
0.00
хв.
0.0000
0.00
хв.
0.0000
0.00
хв.
0.0000
0.00
хв.
0.0000
0.00
хв.
0.0000
0.00
хв.
0.0000
0.00
хв.
0.0000
0.00
хв.
0.0000
0.00
хв.
0.0000
0.00
Коеф. сусловарочного котла (від 3,9 до 4,4, чим інтенсивніше відбувається кип'ятіння, тим він нижчий)
Результати розрахунку:
Запланована щільність до кип'ятіння:
Підсумкові IBU's: