Універсальна бражная колона 2 в 11.5" Магнум Профі-3 /Спецсерія/Вузол відбору МагПро з доохолоджувачем в комплекті!Без куба - 5200 грн. Переваги:1. Два способи відбору (по пару і рідини) в одному апараті2. Простота налаштування відбору "голів" через вузол відбору рідини з3. Стабільність роботи апарату - не залежить від стрибків тиску води4. Суперпотужний Піт-Стілл (перший перегін) при мінімальному споживанні води5. Потужні ТУРБО конденсатори (7 трубок з перегородками) АКЦІЯ! Сантехкомплект (шланг поліуретановий, голчасті крани, трійники, быстросьемы) в подарунок! Принцип роботи:Перший перегін (Режим Pot-Still). Отримання спирту-сирцю (СС)Залийте вихідний продукт в перегінний куб, але не більше 80% від загального обсягу ємності для цукрової або не більше 65% для фруктової та зернової браги. Для ефективного використання води послідовно з'єднайте два конденсатора. В такому режимі можна працювати до 8 кВт потужності при мінімальному споживанні води. Підключіть подачу води в нижній штуцер охолоджувача №1. З верхнього штуцера з допомогою шланга направляємо воду в нижній штуцер охолоджувача №2. З верхнього штуцера другого охолоджувача виводимо воду в каналізаціюПерший перегін рекомендується закінчувати при фортеці СС в течії 15-20%, що відповідає показнику верхнього термометра 98 градусів ЦельсіяУвага! При з'єднанні двох конденсаторів внутрішні трубки повинні збігатися і просматриватся наскрізь!Другий перегін - Режим відбору за паруВикористовуйте СС розведений до фортеці 25-35 градусів у кількості не більше 85% загального обсягу ємностіПісля нагрівання спиртовмісні пари піднімаються вгору по колоні. Потрапивши в дефлегматор, вони конденсуються і у вигляді флегми (конденсату) потрапляють у вузол відбору по рідини. Частина флегми затримується у вузлі відбору, а надмірна її частина стікає вниз по царге, зрошуючи насадку. Пари, що піднімаються вгору, і флегма, що стікає вниз по насадці, вступають в процес спільного тепломасообміну. В результаті цього процесу більш важкі фракції парів конденсуються, більш легкі частини флегми переиспаряются і знову піднімаються вгору. Утворюється свого роду "паровозик" - вгорі накопичуються більш легкі фракції, внизу більш важкі. Відкривши кран вузла відбору збираємо більш легкі фракції - "голови". Зібравши їх, перекриваємо кран і додаємо потужність нагріву перегінного куба та/або зменшуємо подачу води на дефлегматор. Починаємо відбір "тіла продукту" через приймальний "носик" (вузол відбору за пару)Регулюючи подачу води в дефлегматор краном тонкої настройки ми змінюємо швидкість відбору продукту і температуру вгорі колони. Не рекомендується підняття температури в колоні больлее ніж 0.5-1 градус Цельсія. Утримуючи температуру на одному рівні, ми перешкоджаємо попаданню хвостових фракцій у кінцевий продуктЦей режим використовують при перегоні цукрових браг для отримання якісний продукту (недоректификата) міцністю до 95 градусівНаповнивши царгу мідної насадкою, можна переганяти фруктово-ягідні та зернові напої. Але більш ароматними вони будуть якщо використовувати режим відбору "тіла" рідиниДругий перегін - Режим відбору рідини зЗалийте СС в перегінний куб, попередньо розбавивши його до фортеці 30-40 градусів (цукрова), або 20-25% (фруктовий або зерновий)Після прогріву колони відкриваємо кран вузла відбору по рідини і збираємо більш легкі фракції - "голови". По завершенні процесу відбору голів перекриваємо кран, даємо колоні попрацювати "на себе" ще 5-7 хв і знову починаємо відбір. Збираємо "тіло" продукту через вузол відбору по рідини з доохладителемРекомендується втримувати температуру в колоні на одному рівні під час всього процесу перегону. Не допускайте підняття температури більше, ніж на 0.5-1 градус Цельсія. Цього можна досягти регулюючи швидкість відбору продукту і потужність нагріву куба. Чим повільніше ми відбираємо продукт, тим вище його якістьРежим відбору по рідини найбільш часто використовується при перегоні фруктово-ягідних і зернових браг. В такому режимі можна отримати високоякісний продукт дистилят фортецею 85-92 градуси. Міцність напою залежить від швидкості відбору і фортеці вихідної сировини (СС)При перегоні фруктово-ягідних і зеновых дистилятів рекомендується наповнити царгу мідної насадкою. При високій температурі мідь взаємодіє з соейдинениями сірки і нейтралізує їх. Ми отримуємо м'який і ароматний продукт без стороннього запахуМодульна конструкція даної колони дозволяє приєднати додаткову царгу висотою 0.5-1м. У цій конфігурації ми отримаємо ректифікаційної колони і продукт міцністю до 96,6 градусів (дивіться Режим ректификции)Другий перегін - Режим ароматизаціїВідбір "голів" відбувається через вузол відбору рідини зПісля відбору "голів" пар направляється в джин корзину, наповнену ароматизаторами. Проходячи через кошик, пара конденсується в охолоджувачі і потрапляє в приймальну ємність. Скориставшись спеціальним краником можна в будь-який момент злити ефірні масла, які розташовані всередині джин-кошикиВ цей режимі можна надати напою особливий смак і аромат безп...