Онлайн калькулятори пивоваріння
Калькулятори - важливі інструменти під рукою пивовара. Вони допомагають в розрахунку основних параметрів під час приготування пива, що сприяє передбаченню і поліпшенню показників свого майбутнього напою.
Розраховує колір пива в SRM і EBC і повідомляє на скільки світлим або темним буде ваше пиво грунтуючись на кількості і типі компонентів.
Цей калькулятор розраховує вміст алкоголю в пиві за обсягом, грунтуючись на показниках щільності початкового сусла і кінцевої щільності пива перед додаванням цукру (праймера) для карбонізації.
Розраховує скільки цукру (праймера) додати під час розливу по пляшках в домашньому пивоваріння, включаючи залишкову кількість присутнього СО2 в пиві за рахунок ферментації. Підтримує кукурудзяний цукор (декстрозу), столовий цукор (сахарозу), і сухі солодові екстракти (DME).
Конвертує з Brix в Питому вагу (SG) і з Питомої ваги в Brix. Обчислює вміст алкоголю за об'ємом (для використання в сухих винах). Градуси Плато і Баллінг в масштабі дуже близькі до шкалою Брікса і можуть бути взаємозамінні тут. Чим вище число, тим більше вміст цукру в розчині. В кінцевому підсумку це призводить до більш високого обсягу алкоголю в кінцевому продукті.
Міжнародна одиниця гіркоти (IBU) використовується для того, що б дізнатися на скільки ваше пиво гірке (чим вище гіркоту, тим вище показник IBU). Шкала IBU починається з нуля для пива без гіркоти (фруктове пиво) і закінчується при 120 для екстремально гіркого пива, такого як Імперський ІПА або Американське Ячмінне Вино.