Введіть ім'я
Введіть прізвище
First name is not valid!
Last name is not valid!
Це не адреса електронної пошти!
Введіть адресу електронної пошти
Користувач з таким email вже зареєстрований!
Введіть пароль
Enter a valid password!
Введіть 6 або більше символів!
Введіть 16 або більше символів!
Passwords are not same!
Підтвердіть згоду з правилами та умовами
E-mail або пароль неправильний!

Калькулятор карбонізації зброджуючого цукру

Калькулятор визначить рівень карбонізації, грунтуючись на типі і кількості внесеного цукру, включаючи залишкову кількість присутнього СО2 в пиві за рахунок температури ферментації. Крім цього він вирахує додатковий алкоголь отриманий від наброду цукру. Калькулятор підтримує декстрозу, столовий цукор (сахарозу), мед, сухі і рідкі солодові екстракти. Цукор додається під час розливу по пляшках. Залишкові дріжджі в пиві зброджують внесений цукор, що призводить до утворення CO2 і до природної карбонізації пива.

Калькулятор карбонізації зброджуючого цукру
Об'єм партії:
літри
Температура партії:
°С
Кількість праймера:
грам
Тип праймера:
Результати розрахунку:
Сбраж. екстракт в праймері (%):
Алкоголь отриманий з праймера (% об.):
Початковий CO2 п/д карбонізацією:
Підсумковий СО2 після карбонізації:

Інструкція по карбонізації стилів пива

Ель в Британському стилі 1,5 - 2,0 vol
Бельгійські стилі 1.9 - 2.4 vol
Американські Елі і Лагери 2.2 - 2.7 vol
Фруктовий Ламбік 3.0 - 4.5 vol
Портер, Стаут 1.7 - 2.3 vol
Європейські Лагери 2.2 - 2.7 vol
Ламбік 2.4 - 2.8 vol
Німецьке пшеничне пиво 3.3 - 4.5 vol

* Температура пива використовується для обчислення розчиненого CO2:

Пиво в яке ви збираєтеся додавати цукор вже містить деяку кількість CO2, так як він є природним побічним продуктом бродіння. Кількість СО2 залежить від температури пива, в більш холодне пиво СО2 розчиняється краще, ніж в менш. Температура при додавання, як правило, дорівнює температурі бродіння пива, але також може бути і інша температура. Якщо температура бродіння і поточна температура при внесення праймера відповідають, то досить вказати поточну температуру для розрахунку.

Однак, на практиці буває, що температура бродіння може бути вище або нижче поточної температури пива через діацетільной паузи, або холодної витримки пива, або температура змінилася з якихось інших причин .... В так разі вам потрібно буде вирішити, яку вказати оптимальну температуру, яка є найбільш придатною для розрахунку. Під час холодної витримки, деяка кількість СО2 розчиниться в пиві. Якщо ваша холодна витримка триває дуже довгий час, то це може вплинути на істотне збільшення розчиненого СО2.

Цей калькулятор використовує наступне рівняння для обчислення CO2: CO2 в пиві = 3.0378 - (0.050062 * темп) + (0.00026555 * темп^2) Калькулятор показує рівень CO2 перед внесенням цукру. Так як в процесі бродіння в пиві зберігається деяка кількість CO2. Кількість розчиненого CO2 безпосередньо залежить від температури.

Не перевищуйте праймер!Калькулятор повідомляє про приблизний кількості цукру, який необхідний, щоб підвищити рівень CO2 від початкового до кінцевого.

Підвищена карбонізує призводить до ряду проблем, такі як сильне спінювання пива, підривання пляшок і здуття кришок.