Адам Міцкевич неодноразово згадує у віршах так звану «гданську горілку» - в «Пані Тадеуші», наприклад, її п'ють після полювання на ведмедя. Це не просто горілка, а настоянка на коріннях і травах, що вироблялася голандцями що жили в старовинному місті Гданськ. Аїр в народі називають ангельської травою, татарським зіллям, сабельником від цього і пішла назва. Набір спецій для горілки Гданська Татарське Зілля Спеції з набору засипати в ємність і залити 3.6 л алкоголю міцністю 40%. Настоювати 10 діб в теплому темному місці. Відфільтрувати та розбавити настій до міцності 30%. Перегнати настій до міцності 45-50% у струмені. Отриманий продукт розбавити водою до міцності 40%. Для пом’якшення додати столову ложку цукру (краще у формі сиропу). Після 2-3 діб відпочинку напій буде готовий.