Німецький міцний лікер, настояний на травах. Відноситься до категорії Біттер. Лікер виходить шляхом мацерації 56 компонентів - рослин, коріння і корок. Вважається що Єгермейстер, як і багато інших біттерів, сприяє травленню. Вживається охолодженим в чистому вигляді як дижестив, або в коктейлях. Приготування Етап №1 – водний настійНа все Вам знадобиться: •Цукор – 0,25 кг.•Сік половины лимона•Вода – 0,75 л.•Набір спецій для Ликеру в стилі Jagermeister (пакет №1) Вміст пакету №1 заливаємо холодною водою, доводимо до кипіння і кип'ятимо на повільному вогні 40 хвилин. Даємо охолонути під кришкою. Проціджуємо через марлю. У відвар додаємо цукор і доводимо до кипіння, потім додаємо цукровий колір (пів-склянки цукру + 2 ст. ложки води в невеликій каструльці варимо до густого темно-коричневого, карамельного кольору).Упарюємо цю суміш на третину. Даємо охолонути. Додаємо сік лимона. Переливаємо в герметичний посуд (банку) і даємо настоятися 2 доби. Розбавляємо з водою 1:2. Етап №2 – виготовлення джинуНа все Вам знадобиться: •2,5 літрів спирту 70%•Набір спецій для Ликеру в стилі Jagermeister (пакет №2) Робимо настій впродовж 10 днів (можна з дубовою тріскою, для кращої асиміляції процесів), додаємо 1.5 л води і робим перегонку. Відібрати 20 г голів. Відбір «тіла» закінчується на 50% в струмені. Розводимо настоєм з пакету №1 до 50%. Стадія №3 – травиНа все Вам знадобиться:•Набір спецій для Ликеру в стилі Jagermeister (пакет №3) Вміст пакету №3 настоювати в мішечку в отриманому джині на протязі 10 діб при щоденному перемішуванні. Потім віджати вміст мішечка. Далі екстракт вводять в купаж.Стадія №4 – купажНа 3.5 л готового продукту Вам знадобиться: •джин з травами 50% - 2.5 л•чорносмородиновий сік – 350 мл •мед – 100 мл•водний настій з пакету №1 - до загального об’єму 3.5 л і міцності 35%•дубова тріска – 25 г Всі інгредієнти перемішуємо і витримуємо протягом 2 місяців на дубової трісці.Для синхронізації екстракту біологічно активних речовин та смако-ароматичного комплексу. Декантуємо, фільтруємо.