Солодкий італійський лікер. Має темний насичений коричневий колір. У смаку солодкість, мигдальні нотки і легка терпка гірчинка в післясмаку. Його можна пити окремо або використовувати для створення коктейлів і додавати в каву. Рецепт лікеру в стилі AmarettoНа все вам знадобиться:Пакет спецій Hot Rod для лікеру в стилі Амаретто1 л алкоголю міцністю 40%300 грам води700 грам цукру6 грам розчинної кавиМигдаль заливається окропом і настоюється пару хвилин, щоб з нього можна було зняти шкірку. Очищений мигдаль обсмажується на сухій поверхні до золотистого кольору. У процесі смаження на сковорідку потрібно кинути також гвоздику і запашний перець, щоб вони краще розкрили аромат в настоянці. Окремо готуємо карамель з цукру і води. Цукор висипається на сковороду, найкраще - тефлонову, до нього додається третина води, суміш прогрівається на повільному вогні до тих пір, поки не придбає коричневий колір і аромат карамелі. Коли це станеться, в сироп вливається інша вода і додається ванілін.Обсмажений мигдаль, гвоздика, перець, абрикосові ядерця і кориця засипаються в банку і акуратно заливаються гарячим сиропом.Після того, як вміст банки охолоне, в неї вливається горілка і засипається кава. Все гарненько струшується і відправляється в темне місце на місяць (не більше 6-и тижнів!). Суміш періодично потрібно струшувати.По закінченню терміну домашній Амаретто фільтрується за допомогою декількох шарів марлі або іншим доступним способом.